ZKMobi-time Corporate

Pretvorite Android ili IOS tablet u uredjaj za Evidenciju radnog vremena

informacije o aplikaciji 

ZKMobi-time Corporate

Pretvorite Android ili IOS tablet u uredjaj za Evidenciju radnog vremena vasih zaposlenih. Aplikacija ZKMobi-Time Corporate  pretvara tablet uredjaj u mocan mobilni uredjaj koji mozete nositi na bilo koju lokaciju i putem njega vrsiti evidentiranje zaposlenih I na terenu. 

Kamera i GPS

Aplikacija podrzava kameru koja se nalazi u tabletu putem koje se beleze slike osoba koje se evidentiraju, kao I GPS geo lokaciju pomocu koje se tacno moze ustanoviti na kojoj lokaciji su se evidentirali vasi zaposleni, jako je pogodna za kompanije koje imaju terenske ekipe ili dezurstva gde je vazna lokacija evidencije.


RFID

Neophodno je tablet ima integrisan RFID citac kartica 125KHz ili NFC 13.56 MHz sto vecina ima ugradjeno. Mada I ako nema aplikacija podrzava I externi USB RFID citace koji se dodaju pored tableta. Na ovaj nacin sistem evidencije radnog vremena postaje centralizovan.


Cene

Aplikacija ZKMobi-Time se dobija besplatno ili dokupljuje u zavisnosti od verzie softwera koju posedujete, namenjena korisnicima koji vec imaju instaliranu serversku stranu sistema ZKTime ili koriste ZKTime CLOUD. Aplikacija komuniciraju sa serverom putem interneta ( 3G/LTE/Edge/WiFi).

Aplikacija ZKMobi-Time podrzava samostalno :

do 20 razlicitih tipova evidentiranja, do 10.000 zaposlenih, do 10.000 RFID kartica, do 10.000 fotografija prilikom logovanja, do 100.000 logova

Aplikacija je samostalna i radi po principu Server-Client arhitekture.

UPUTSTVO ZKMobi-Time corporate

Prilikom prvog startovanja aplikacije vrsimo inicijalno podesavanje odnosno upisujemo parametre za konekciju sa serverom IP adresu i Port, ako se ostvari uspesna konekcija na ekranu ce se vidno pojaviti status povezivanja.

Aktiviranje aplikacije

Kako bi aplikacija postala aktivna i kako bi mogla da se koristi, na strani servera visrsimo podesavanje podrucja, podesavanje funkcijskih tastera, podesavanje Loga kompanije, logo reklame, podesvanje vremena trajanja funkcijskih tastera za brzo evidentiranje opcija (Just Card)

Podešavanje 

podesvanje vremena trajanja funkcijskih tastera za brzo evidentiranje opcija (Just Card), aktiviranje ili deaktiviranje kamere prilikom logovanja, preuzimanje GPS lokacije prilikom logovanja, kao i ime uredjaja.

Just Card opcija

Ako zelimo da se u aplikaciji koristi opcija (Just Card) koja obezbedjuje pogodnost da zaposleni nisu obavezni da prvo izaberu funkcijski taster pa onda da prinesu karticu i samim tim ubrzaju njihovu evidenciju, neophodno je da podesimo vrme u kom periodu ce trajati odredjeni funkcijski taster.

Podešavanje funkcijskih tastera

Kada se unese vreme funkcijskim tasterima, aplikacija automatski menja vrednost funkcijskih tastera u zadato vreme. Ako se odabere neki drugi funkcijski taster i provuce kartica , aplikacija se vraca u predefinisan funkcijski taster za brzo evidentiranje odmah nakon provlacenja kartice ili nakon 5 sekundi.

Izmena Ikonica

Funkcijskim tasterima mozemo da menjamo ikonice, imena i vrednosta tastera. Mozemo ih dekativirati ili aktivirati do 20 tastera po terminalu. 

Just Card opcija

Čim se na serveru promene vrednosti za funkcijske tastera ili podesavanje terminala automatski se to preslikava za par sekundi na sam uredjaj u koliko je online, ako je terminal Off-line, podesavanja se se preslikati prvom prilikom kada postane online.

Prikaz Konektivnosti

Na serveskoj strani mozemo da vidimo konektivnost terminala i poslednje vremena vezi, dok su terminali off line sistem radi normalno i cim se prvi put poveze sa serverom salje sve logove na server kao i preuzimanje novih zaposlenih ili podesavanja

Prikaz evidencije

Uz logove stize i GPS lokacija i slika osobe koja se evidentira.

Prikaz broja logova po danima

Na korisnickoj tabli su prikazani svi logovi koji su pristigli sa konektovanih terminalau toku dana za odredjenu kompaniju

Osnovni ekran aplikacije

Raspored dugmića veličinu, njihovo predefinisano vreme i ikonice podešavamo na strani servera

Osnovni ekran nakon podešavanja

Nakon konektovanja i podesavanja aplikacije otvara se glavni ekran na kome se vrsi evidencija zaposlenih. Reklamni logi i logo firme se mogu prikazivati na glavno ekranu.

Način evidentiranja

Odabirom tastera i prinosenjem kartice vrsi se evidentiranje zaposlenih. U koliko zaposleni nema sa sobom karticu, sistem podrzava opciju evidencije pomocu sifre tako sto se odabere opcija Ulogujte se sa vasim podacima pri cemu se otvara novi prozor. 

Evidencija putem šifre

U kome zaposleni mogu da unesu korisnicki broj i lozinku i na taj nacin se evidentiraju. Ova opcija moze da se aktivira ili deaktivira za svakog zaposlenog po na po na osob. Na samoj aplikaciji u gornjem desnom uglu se nalazi znak za konektivnost sa serverom ako je znak crvene boje terminal je off-line ako je sa zelenim onda je on-line.

Aplikacija se dobija besplatno uz odredjene pakete programa ZKtime ili Master time.

EnglishSerbian