Telemetrija i podaci o vozilima

TELEMETRIJA POZNAJE VOZILO

Sistemi koji su ugrađeni u savremena teretna vozila i radne mašine pravi su računari u malom. Ugradnjom odgovarajućih interfejsa vaše preduzeće može da prati delovanje tih sistema i dobijene informacije upotrebi za još efikasnije upravljanje voznim parkom i radnim vremenom časom zaposlenih.

KAD PODACI PROGOVORE

Upravnik u preduzeću može jednostavno da prati i analizira telemetrijske podatke iz vozila – prosečno i ukupno korišćenje goriva, oscilovanje nivoa goriva u rezervoaru, način vožnje, aktuelno stanje, radne časove vozača i više drugih ažurnih podataka.

Telemetrijski podaci su upotrebljivi za:

  • Praćenje potrošnje goriva
  • Detekciju pada nivoa goriva u rezervoaru
  • Praćenje obrtaja motora i štedljivu vožnju
  • Analizu podataka iz digitalnog tahografa

NADGRADITE VEŠTAČKU PAMET

Kao upravnik voznog parka možete pomoću različitih prekidača i senzora da pratite i beležite različite događaje i vreme njihovog trajanja. Među senzorima se najčešće koriste rešenja za hidrauliku, vrata (otvorena/zatvorena), taksimetar (uključen/isključen), plava svetla vozila za spasavanje (uključena/isključena), SOS taster, razgrtanje snega ili posipanje kolovoza itd. Pomoću senzora temperature možete da pratite  temperature komora za hlađenje.

Hardver

S TELEMATSKIM SISTEMOM DO UREĐENOG POSLOVANJA

Telematski sistem CVS Mobile je poslovno rešenje koje obezbeđuje besprekorno upravljanje voznih parkovima, radnih procesima i mobilnim zaposlenima. Primeran je za upotrebu na mnogobrojnim područjima, pre svega u transportu, logistici, građevinarstvu, putničkom saobraćaju i mnogobrojnim privatnim ili javnih organizacijama orijentisanim na usluge.

Prednosti su kao na dlanu – pored očiglednih ušteda u troškovima i vremenu i ušteda kod korišćenja goriva, preduzeće takođe dobija bolji uvid u rad zaposlenih i efikasniju upotrebu resursa.

S telematskim rešenjima CVS Mobile vam automatizuje i optimizuje poslovanje – a vi možete da se posvetite svojoj ključnoj delatnosti.